1.Lasand un corp sa alunece pe un plan inclinat,el ajunge la baza planului cu o anumita viteza.De ce,daca azvarlim in sus,de-a lungul planului,acelasi corp,cu o viteza egala cu cea pe care a obtinut-o coborand,corpul nu mai urca la aceeasi inaltime ca aceea de la care a pornit prima data?

2.Doi copii se dau cu saniile pe cate o panta la fel de neteda,dar de unghiuri diferite,plecand de la aceeasi inaltime.Care dintre ei va parcurge o distanta mai mare pana la oprire pe portiunea orizontala a drumului daca se neglijeaza frecarea pe planul inclinat? (saniile sunt identice,iar copii au aceeasi greutate)Dar daca nu se neglijeaza forta de frecare pe planul inclinat?(forta de frecare este proportionala cu forta de apasare normala )

3.In ce pozitie ar trebui sa stea pe o masa un corp de forma paralelipipedica pentru a avea energie potentiala maxima>In ce pozitie trebuie sa stea corpul pentru a fi in echilibru stabil?Cum este energia potentiala in acest caz?

4. O sfera metalica este asezata pe Pamant.Ce se va intampla cu energia potentiala a sistemului sfera-Pamant atunci cand incalzim sfera? Dar daca sfera este suspendata de tavan printr-un fir inextensibil si apoi o incalzim?

RASPUNSURILE CAT MAI REPEDE!!! E URGENT :((((((

1
pe buneee???? nimeni?? :(((((((((
Mai multe probleme...
mai multe probleme= mai multe puncte :]]]]

Răspunsuri

  • Utilizator Brainly
2014-02-26T10:32:15+02:00
1. O parte din energia mecanică s-a pierdut din cauza frecării.
2. Când panta e mai abruptă, viteza e mai mare, indiferent dacă există sau nu forțe de frecare (identice)
3. Energia maximă este, în principiu, poziția instabilă. Poziția stabilă este cu energia minimă. Aici nu știu exact cum să explic :|
4. Încălzirea nu afectează energia potențială, care depinde de masă (în principiu constantă) și de înălțime. Deci în primul caz rămâne identică, în a doua crește din cauza suspendării.
6 4 6