Răspunsuri

2014-10-21T15:10:16+03:00
Încep să se zărească livezile de meri, cu pomi pitici si grei de rod, aşezaţi cuminţi unul după altul, cu rămuriş rotat, ce amintesc de desenele naive făcute de copii pe asfalt, cu tulpini drepte sau uşor oblice, văruite până la mijloc. Numai crengile merilor îndrăznesc să tulbure ordinea şi se apleacă ademenitoare, oferindu-şi fructele. Sunt mere mari, verzi-gălbui, al căror miez, la iarnă, va aminti de pepenele galben, mere lunguieţe, roșii, pe care praful s-a aşezat ca o pudră și mere aurii cu miez tare și parfumat.

Este uimitor cum nişte pomi atât de mici pot purta, fără sa se îndoaie, o povara atât de mare, susținută pe creangă doar de o codiţă! Dacă n-ar fi mici şi rotunzi, merii ar putea duce cu gândul la pomul de iarnă, gătiți la fiecare sfârşit de an, sărbătorește.

La intrarea în livadă așteaptă, stinghere încă, stive de lăzi din scândură. Mâini harnice primesc găleţi şi scări si munca începe. Cineva fredonează o melodie a unui cântec cunoscut care începe cu "Frunză verde, mer rotat.." şi alte voci i se alătură. E veselie în livadă şi nimeni nu se mai gândeşte la merii pitici, uşuraţi de dulcile lor podoabe.
3 3 3
2014-10-21T15:19:21+03:00
             E TOAMNA.                                                                                                          ANDREI , MARIANA SI MADALINA culeg merele atarnate de crengute ca niste cercei.MARIANA il ajuta pe ANDREI sa aduca cosul cu mere la masina.           MADALINA spune..   VENITI sa ma ajutati si pe mine, cosul acesta este foarte greu.VENIM ACUM ZISE ANDREI.COPIII au carat cosurile la masina.AU vrut sa mai culeaga,au facut chiar si un concurs.CINE face primul cos plin,va castiga.STARTUL il va da MARIAN,zise ANDREI.SI MARIAN lucra atat de tare, incat ANDREI a scapat toate merele.CAND se apleca sa le adune ,vazu un arici.SE SPERIE TARE INCAT URCA PE SCARA.ARICIUL nu vroia decat sa ia un mar si sa l duca in vizuina sa.ANDREI ,cand vazu ca ariciul nu i face nimic ,cobora.                                                                        
3 3 3