Răspunsuri

2014-10-21T11:12:34+03:00
2/3(2/3x+2/3)=2           4/9x+4/9=2amplifici cu9 =4/9x+4/9=18/9                                                                          =2x+2=9                                                                                                            =2x=9-2=7                                                                                                        =x=7/2

               
Cel mai inteligent răspuns!
2014-10-21T12:27:24+03:00
 \frac{2 }{3} ( \frac{2}{3}x +  \frac{2}{3} )= 2
Amplificam fiecare fractie  si rezultatul cu ''3'' , fiindca este o egalitate
6(6x+6) = 6 \\ 36x+36=6  \\ 36x=6-36 \\ 36x=-30 \\ x= - \frac{30}{36 }
numaratorul se elimina si raman doar numitorii. ''6'' se inmulteste cu fiecare din paranteza , apoi se trec cifrele cu litera de cei fara litera cu semn schimbat.

Sper ca te-am ajutat.
 
1 5 1