Răspunsuri

2014-02-25T23:38:13+02:00
Aducem la acelasi numitor la fractiile de la numarator si numitor si tinem cont de faptul ca (a/b)/c=a/(bc)
Obtinam:
\dfrac{2-\dfrac{5-x}{3x}}{1-\dfrac{2x-4}{6x}}=2\Rightarrow\dfrac{7x-5}{3x}\cdot\dfrac{6x}{4x+4}=2
Am folosit faptul ca pentru a împarți doua fractii, o inmultim pe prima cu inversa celei de a doua.
Acum simplificam prin 2x, impartim ecuatia la 2 si aducem ecuatia la acelasi numitor. Obtinem
7x-5=4x+4\Rightarrow x=3

Conditiile  de existenta sunt x∉{0;-1}
De unde ai stiut de conditiile de existenta?
Multumesc