Răspunsuri

2014-10-20T22:58:29+03:00
(11/7)·x+5/2=x-17/14
11x/7+5/2=x-17/14
11x/7-x=-17/14-5/2 aducem la acelasi numitor
(2·11x-14x)/14=(-17-5·7)/14
(22x-14x)/14=(-17-35)/14             ·14 si se simplifica
8x=-52
x=-52/8 simplificam cu 4=-13/2=-6,5

2014-10-20T22:59:53+03:00
Pai ai  \frac{11(x+5)}{7} =  \frac{x-17}{14}  =>  \frac{11x+55}{7} =  \frac{x-17}{4}.. Ambii numitori sunt egali cu 14, deci ii poti simplifica, dar vezi ca ai voie doar la inmultire sa o faci nu si la adunare, si rezulta 11x+55=x-17, 10x = -72 si x = -7/2.
nu-i nimic oricum iti multumesc ca mi-ai sarit in ajutor
deci la prima fractie ai 11(x+5) totul supra 14
si.... x-7 totul supra 14
am scris rapid si am gresit
ok ms