Răspunsuri

2014-10-20T23:01:07+03:00
Textul informativ are rolul de a transmite cititorilor informații, modelează  înțelegerea oferind explicații în legătură cu diverse obiecte. Informațiile transmise într-un text informativ trebuie să fie clare, pentru a fi înțelese exact de cititor/receptor. Informația transmisă în textele literare este adesea ambiguă, înțelegerea ei depinzând de modul în care cititorul interpretează textul respectiv.Pot fi:Ø știrileØ articolele din ziarØ textele ștințificeØ textele utilitareØ anunțurileØ buletinele meteoØ reclamele publicitareRitmul trepidant al vietii contemporane, numeroasele descoperiri stiintifice, intensificarea schimburilor culturale dintre tari s.a. justifica interesul tot mai accentuat al publicului pentru informatia de calitate determinant cresterea numarului de ziare si reviste,infiintarea unor noi posturi de radio si de televiziune,cu repercusiuni majore asupra sistemului lingvistic.
In presa de tip audio-vizual, foarte eternogena , se demarca : programele de sitri,programele de informare culturala,programele sportive,programele de divertisment,talk-show-urile.
Stiu ca e tot cam aceleasi lucruri in ambele documente (sa le spun asa) nu stiu exact daca este ceea ce cauti,dar sper sa te ajut. (si da am cautat pe net ca toti suntem in criza de timp etc.)
Mulțumesc mult :* nu stii de unde pot sa i-au un text informativ ca am tema pentru maine la romana :(
iti mai caut poate gasesc ceva model.sper sa te pot ajuta mai mult
Iti multumesc, lasa-mi un comentariu aici daca gasesti ceva :*