Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-02-25T21:50:45+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Conditia de existenta este -2x+1>0⇒x<1/2
Din ecuatia data, avem
-2x+1=1/10⇒-29x=-9⇒x=9/20<10/20=1/2, deci x=9/20 este solutie
ln(3x-2)=0⇒3x-2=1⇒x=1, care este solutie, deoarece verifica si conditia de existenta, care este 3x-2>0
La prima am uitat un - si de aceea nu imi dadea. A 2-a mi-am dat seama. Multumesc!