Răspunsuri

2014-02-26T00:50:26+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
As incepe cu reformularea titlului, anume ca memoria istoriei ar trebui sa l ajute pe om sa si proiecteze o viata mai buna. Dar nu este asa.
Tezaurul istoriei adaposteste pentru cel care stie sa scormoneasca prin colb adevaruri de mult uitate, pretioase idei care ades prea des le uitam.
Nu o data istoria transpune in cateva cuvinte un fenomen, o situatie sau un proces istoric... hai sa pornim in cautarea unor astfel de exemple:
- VAE VICTIS (atentie invinsi)  cuceritorii gali (sec. IV i.Hr.  in Roma antica )afirma ca invinsii nu au deloc drepturi si ca invingatorii pot face orice doresc.
 - SI VIS PACEM PARA BELUM (Daca vrei pace, pregatestete de razboi) in orice imprejurare istorice s-a observat ca pentru a trai in pace cu vecinii trebuie sa fi mai bine pregatit de razboi decat ei.
 -  AD ASTRA, PER ASPERA (Drumul catre stele este aspru) un dicton latin care demonstreza clar ca pentru a ajunge pe culmile gloriei trebuie sa te straduiesti destul de mult.
 - UNA SALUS VICTIS, NULLAM SPERARE SALUTEM (Singura sansa pentru cei invinsi este de a nu crede in aceasta sansa) chiar si cand totul se pare ca s-a terminat, ca nu mai exista nici o speranta, totusi, ca printr un miracol este posibil sa se gaseasca scaparea.
 - ALEA JACTA EST (Zarurile au fost aruncate) demonstraza prin vocea lui Caius Iulius Caesar ca oamenii trebuie sa ia decizii si sa si asume urmarile acestora.
Si mai sunt si alte citate, dar oamenii vor trebui sa fie mai constienti la lectiile istoriei pentru ca sa nu se repete aceleasi greseli.
 

eu trebuie sa vorbesc despre istorie ca doar dac ne cunoasem originea putem sa ne croim o cale mai buna in viata ....bazinduma pe romanul frati jderi
trebuia sa zici ca trebuie sa fie legata si de Fratii Jderi :(