Ajuutoor!!Avem o profesoara nebuna , care nu pune sa conspectam noi lectiile si nu ma prea pricem la dinsaste si maine avem brigada in scoala iar profa ne asculta la toate porcariile astea cu ecositemul!! :'( Imi trebuie: >Ecosistemul unei paduri de stejar -> Caracteristici -> Biotop -> Componente biocenoza : plante , animale < si >Ecosistemul unei paduri -> Caracteristici -> Biotop -> Componente biocenoza : plante , animale < Va roog din sufleet!!

1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-10-20T18:07:50+03:00
Pădurile de stejar se întind în zonele cu altitudine de pâna la 700–800 m. În zonele de câmpie, aceste păduri sunt formate din stejar brumăriu și stejar pufos. În zonele joase, ele sunt formate din stejar în amestec cu cer sau gârniță (rude cu stejarul). În zona dealurilor înalte se întâlnește gorunul care formează păduri întinse numai de gorun (numite gorunete) sau în amestec cu alte specii de foioase.
Fauna și vegetația pădurilor de stejar[modificare | modificare sursă]Fauna: rădașcă, arici, salamandră, cuc, căprioară, vulpe etc.Vegetația: ghiocel, porumbar etc.Caracteristici ale biotopului:-soluri: brune și brun-roșcate de pădure;
-temperatura medie anuală în jur de 10 °C;
-lumina care ajunge până la suprafața solului, filtrată printre coroanele arborilor; de aceea există numeroase plante erbacee și arbuști.
Componente ale biocenozei:-arbori : carpen, ulm, tei, frasin, paltin de câmpie, arțar, cireș sălbatic;
-arbuști: măceș, păducel, soc, lemn câinesc, corn, porumbar, gherghinar;
-plante erbacee: golomăț, păiuș etc.
-animale nevertebrate: viermi, păianjeni, melci, insecte, etc.
-animale vertebrate:brotăcel, șopârlă, șarpe, cuc, lup, vulpe, etc

Biocenoza reprezintă componeta vie a unui ecosistem.
Succes ! :))
Asta ne-a predat-o :p
Mersi! :**
HAHAH!!