Ce semnificatie au versurile Auras pacuras, / scoate apa din urechi / ca tioi da parale vechi, / si ti-oi spala cofele ,/ si ti-oi bate dobele . (Jumate pagina )
Imagineazati o scurta povestire pornind de la aceste versuri tinand cont de momentele subiectului ( 1pagina ) urgent multumesc !!!!!

1

Răspunsuri

2014-10-20T17:33:40+03:00
Auras pacuras,
Scoate apa din urechi,
Ca ti-oi da parale vechi .................= reprezentare mitica invocata de copii sa le scoata apa din urechi cand mergeau vara la scaldat . Textul era cantat dupa iesirea in apa, pe malul raului sau lacului .
compunere :
 Era vara . Mergeam deseori  la scaldat cu colegii mei. Printre ei era si Nica . 
El ne invata cantece de pe vremurile de de mult . Mergeam la Raul Bloaja , in apropierea satului Cernesti . Saream in apa care mai de care . Eu strigam : 
-Bombaaaaaaaaaa ! Toti baietii ieseau din apa si eu saream , si dadeam ici-colo apa . Ne-am jucat si oglinda . In acest joc  , ne numaram ,, Ala , bala ... ,, si primul care iesea facea o saritura intr-un diferit mod iar ceilalti trebuiau sa faca exact aceeasi saritura , care o imita mai bine castiga . Am plecat din apa si am plecat la cofetarie , sa mancam o prajitura . Pe drum , Andrei ne spune :
-Uff ! M-am distrat ! Doar ca mi-a intrat apa in urechee ! 
-Nici o problema , iti amintesti cantecelul cu Auras pacuras? Salta intr-un picior si ai sa vezi ca apa iti iese ! Spuse Nica
-Ca bine zici !
Andrei canta de zor :Auras pacuras,
Scoate apa din urechi,
Ca ti-oi da parale vechi ..
Gata ! Am scapat de apa ! 
Am mancat prajitura si apoi ne-am adinat pe dealul celor 7 crai . Ne-am spus povesti haioase chiar si de groaza si apoi , pe inserat am plecat acasa ! A Fost minunat!

Mulțumesc dar acolo zice povestire povestirea se face cu linii de dialog ???