Cum este vazuta iubire in cele trei poezii ? (''Lacul''-Mihai Eminescu,''Izvorul Noptii''-Lucian Blaga,''Emotie de Toamna"-Nichita Stanescu) referiti-va la: relatia dintre cei doi indragostiti,relatia acestora cu natura,starea sufleteasca generata de felul iubirii--impartasita sau nu--,figuri de stil etc.

1

Răspunsuri

  • Utilizator Brainly
2014-10-20T14:55:44+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Iubirea este una dorita de îndrăgostit ( este marea lui dorința) dar la finalul lor aceasta dopare mai ales in e motie de toamna iubire nu dispare din ultima strofa ci este transpusa intr-un alt plan , in cele trei opere epice cadrul este natura iar titlurile sunt total diferite fata de compoziția textului toate fiind numite dintr-un substantiv articulat Lacul , din doua substantive Izvorul nopții si dintr-un epitet Emoție de toamna. Figurile de stil predomina in cele trei operele lirice îndrăgostitul asociind mai ales iubirea cu alte substantive. Legat de titlu vedem ca in poezia Lacul cand rostim acest cuvânt ne referim la apa dar defapt autorul poeziei se referă cu totul si cu totul la altceva el numind poezia dupa cadrul celor doi îndrăgostiți acesta devenind si personaj central atât la începutul operei lirice cat si la sfârșitul ; in Izvorul nopții autorul asociază ochii iubitei cu un izvor care curge noapte peste vai......, cuvântul ochi fiind însoțit de fiecare data de cate un epitet ( ochii negrii , ochii adânci, etc) iar in ultimul rând Emoție de toamna este un epitet simplu cum am spus si mai sus tot asa Referindu-se la o întâlnire cu iubita, in ultima strofa poetul încercând sa transforme orice(luna......) pentru a-si îndeplini dorința . Sper ca te-am ajutat!
61 4 61
Poetul încearcă sa transforme natura sau tot ce il înconjoara pentru a obține iubire , ci nu pentru a o preface.....
E ok asa?
Aaa daa e bine .. oricum mersii mult :*
Cu plăcere!
opere lirice nu epice. Oricum, mersi :)