Răspunsuri

2014-10-19T19:00:00+03:00
La pescuit  
E o zi rece de toamnă. Încă de dimineață se anunta o vreme mohorâtă. Cerul plumburiu este plin de nori triști. Oricum, indiferent de vreme tata este hotarat sa mearga la pescuit, iar eu trebuie sa-l insotesc.

Pe străzile pustii ale orașului niciun trecător nu se zareste. Oamenii stau pitiți după zidurile călduroase ale caselor și dorm linistiti, mai ales ca-i o ora destul de matinala si-i si sambata.. Din când în când câte o mașină sparge linistea noptii.

Am iesit din oras, ma bucur de peisajul oferit. Copacii  au mai toate frunzele ruginite și îmbătrânite de atingerea toamnei. Undeva sub o ramură de copac am zarit o pasăre stă zgribulită. Nu face nicio mișcare de parcă ar fi o statuie. Probabil doarme…doar eu trebuie sa merg la pescuit cu tata.

Nu sunt mare amatoare de pescuit, dar pana la urma am avut o zi interesanta. Ba mai mult, am prins si mai multi pesti decat tata…,,norocul incepatorului’’ a spus tata un pic invidios pe succesul meu. Mama s-a bucurat de prada noastra si ne-a preparat o saramura gustoasa.
 
1 5 1