Răspunsuri

2014-02-25T19:47:24+02:00
Cand cele trei kilograme sunt puse in al doilea sac, cantitatea de faina adunata ramane aceeasi. 
Notam cu a primult sac si cu b al doilea sac. 
Enuntul spune ca in primul sac sunt de doua ori mai multe kilograme de faina decat in al doilea, de aici rezulta ca a = 2b 
a + b = 150
2b + b = 150 
3b = 150 
b =  150 supra 3 --> b = 50 kilograme 
a = 2b
a = 2x50 --> a= 100

In primul sac se afla 100 kg si in aldoilea 50 kg.

Acum scadem cele trei kilograme adaugatein al doilea sac si le adaugam primului. Rezulta de aici ca la inceput in primul sac se aflau 103 kg de faina, iar in al doilea, 47 .