Răspunsuri

2014-10-19T14:32:02+03:00
    Pentru ca tot se apropie sarbatorile de iarna vom incepe cu aceste traditii. La romani exista traditia ca in perioada Craciunului si a Anului nou, tinerii si numai sa mearga cu colindatul pe la caselor oamenilor. Apoi, exista traditia impodobirii bradului de Craraciun si a venirii lui Mos craciun. Tot printre traditii, culinare de aceasta data se enumera si bucatele gartite cu aceasta ocazie, cum ar fi - sarmalele, carnatii, caltabosii, piftia, cozonacii etc.
    Printre alte traditii mai enumeram pe cele legate de Boboteaza (cand preotul arunca o cruce in apa si un credincios trebuie sa o aduca), sarbatoarea Sfintelor Pasti, pe cele legate nastere, botez, moarte etc.
1 5 1
2014-10-19T16:02:17+03:00
Traditiile romanesti sunt diversificate. Vopsirea oualor de Pasti este un obicei din strabuni. Culoarea rosie cu care se vopsesc reprezinta sangele Mantuitorului varsat pentru iertarea pacatelor noastre. Impodobirea bradului reprezinta un obicei cunoscut de multi oameni. Sa nu uitam ca tot iarna,romanii se duc sa binecuvanteze casele oamenilor cantand colinde de Craciun. Tot copiii romanilor isi pun de Mos Nicolae ghetutele la usa ca sa primeasca dulciuri.
1 5 1