Răspunsuri

2014-10-19T12:15:50+03:00
5-2 \sqrt{6}= 2+3- 2\sqrt{3} \sqrt{2}=  ( \sqrt{3}- \sqrt{2})  ^{2}

 \sqrt{ ( \sqrt{3}- \sqrt{2} ) ^{2} } = |\sqrt{3}- \sqrt{2}|= \sqrt{3}- \sqrt{2}

 \sqrt{ (1- \sqrt{2}) ^{2} }= |1- \sqrt{2}|=  \sqrt{2} - 1

La modul trebuie sa scazi din numarul mai mare pe cel ami mic ca sa ai un rezultat pozitiv.

deci 

N= \sqrt{3} -  \sqrt{2}+ \sqrt{2} - 1 +1 - \sqrt{3} 





N=0




Si dupaia cum ai ridicat rad din 3-rad din 2 la patrat?
a^2-2ab+b^2=(a-b)^2
a=rad3 b=rad2
(rad3-rad2)^2=rad3^2-2rad3rad2+rad2^2=3-2rad6+2=3+2+2rad6=5+2rad6
Stiu cum se aplica formula, dar de unde ai luat doiul ca sa il ridici la patrat?
Formula e cu patrat..