Răspunsuri

2014-02-25T16:01:19+02:00
DROG- inseamna materie prima de origine vegetala, animala sau minerala, care se foloseste la prepararea anumitor medicamente. Drogarea are repercusiuni negative asupra organismului si inseamna administrarea exagerata de medicamente.

Drogurile sunt substante nocive si periculoase pe care toxicomanii le administreaza pentru a-si provoca stari halucinante si euforice. Drogurile induc consumatorului dependenta. Aceasta este starea psihologica si fizica exprimata prin dorinta nestapanita de a folosi drogul in scopul experimentarii unor noi stari psihologice sau fizice. Dependenta apare sub mai multe forme si anume :toleranta, obisnuinta, dependenta propriu-zisa.
2014-02-25T16:01:35+02:00
La inceputul mileniului trei omenirea se confrunta cu un fenomen ce a luat o amploare nebanuita in urma cu cativa ani. Daca in urma cu un deceniu in Romania piata de desfacere a drogurilor se afla la un nivel scazut, teritoriul tarii noastre fiind folosit mai mult pentru tranzit spre tarile occidentale, in prezent, in ciuda problemelor de natura sociala si economica, Romania a devenit un punct de atractie pentru cei care vand iluzii si distrug vieti din ce in ce mai tinere. Realitatea este cruda, „moartea alba” este prezenta printre noi si sta la panda gata sa-i inhate pe cei care si-au pierdut busola, care nu mai au incredere in nimeni si nimic si care nu stiu ce vor de la ei insisi. Sunt tineri care s-au ratacit sau care nu stiu sa se regaseasca inca, sa-si dea un rost si sa-si stabileasca un rol in relatiile cu ceilalti si cu propria viata .
Capacitatea drogurilor de a produce dependenta se studiaza prin experimente pe animale de laborator. Drogurile administrate repetat au un inalt potential spre abuz. Acestea sunt opiul, alcoolul, cocaina si barbituricele. Marijuana si halucinogele produc dependenta la oameni chiar daca acest efect nu apare totdeauna la animala de laborator. Efectele drogurilor sunt psihotrope, halucinogene, psihodisleptice, psiholeptice, psihoanaleptice. Cele psihodisleptice sunt cele mai periculoase, pentru ca d
ms mult
:* :* :*