Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-10-18T15:25:39+03:00
      Amu (acum), ca in fieșce (fiecare) an ma dusei (am fost) la bunei (bunici) sa-i ajut la munca campului. Ei  îs (sunt) batrani si nu mai fac fata singuri. Odata, bunelul o fost ditamai  hătălăul (flacau, baiat) de haidoș (voinic, zdravan).  Așe (asa) ca ii ajutai (i-am ajutat) la stransul barabulelor (cartofilor), curechilor (varzei) si a perjelor (prunelor). Lubenitele (pepenii) erau deja puse la murat, așe (asa) ca doar l-am ajutat pe bunicul sa la vâre (bage) in pivnita.
     Bunica infasurata toata in broboada (batic) o (a) facut cel mai chișleag (iaurt) din lume. Bunicul nu este deloc hapsan (lacom), impartind si celor nevoiasi. Odata a oprit la poarta lor o haraba (caruta) cu un harabagiu (comerciant) tare amarat.  Bunicului i-o (i-a) fost mila si i-o (i-a) dat ditamai harchina (bucata mare de mamaliga).
     Casa lor este toata din chiatră (piatra) iar prispa (balcon) iaste (este) plina de flori. Uneori pi (pe) aceasta prispă (balcon) ma răslăghesc (relaxez) si io (eu) sitind (citind) cate-o carte.
46 4 46