Răspunsuri

2014-10-17T21:22:11+03:00
Structura - urechea cuprinde trei parti: externa, medie si interna. - urechea externa este formata din pavilionul cartilaginos si din conductul auditiv extern. pielea care tapeteaza conductul contine glande ce secreta cerumenul (ceara). - urechea medie cuprinde casuta timpanului, cavitate cubica separata de urechea externa prin membrana timpanului si de urechea interna prin doua mici membrane, fereastra rotunda si fereastra ovala. Intre timpan si fereastra ovala sunt situate trei oscioare, in ordine, ciocanul, nicovala si scarita. urechea medie contine si trompa lui eustachio, canal care leaga casuta timpanului de rinofaringe. - Urechea interna este formata din labirint, un ansamblu de canale avand o forma complexa.
ciocanul,nicovala,scarita sunt oasele urechii?
Da, acestea sunt oasele urechii interne.
Sunt ale urechii medii .. ,urechea interna consta din labirintul osos si cel membranos care sunt lacatuite din : canale semicirculare ,vestibulul ,melcul
multumesc foarte mult..!!!!
cu placere
Cel mai inteligent răspuns!
2014-10-17T23:07:36+03:00
Urechea internă cuprinde atât organul de auz (cochilia sau melcul), cât și aparatul vestibular, un organ de echilibru format din trei canale semicirculare și vestibul.Cochilia este o cavitate umplută cu endolimfă, un lichid fluid care primește undele sonore transmise din aer prin urechea externă și medie. Cochilia are o formă spiralată și conține membrana bazilară, a cărei rezonanță este diferită pe lungimea sa, depinzând de frecvența undelor sonore. La suprafața membranei bazilare se află un strat celular cunoscut sub numele deorganul lui Corti, care este format din celule senzoriale (cili). Vibrațiile care trec prin canalul cochiliar pun în mișcare membrana bazală și cea tectorială, care vor aclționa asupra cililor (celule senzoriale). Din aceste celule vor porni semnalele către creier, unde acestea din urmă vor fi transformate în senzații auditivee.
3 3 3