Răspunsuri

2014-10-17T19:50:18+03:00
 întâi dai factor comun:în prima ecuaţie îl dai pe x, iar în a doua pe 2. 
x(a+3b+7)=380
2(a+3b+7)=152
La a doua ecuaţie îl trecem pe 2 în partea dreaptă.
Deci...a+3b+7=152/2
Deci... a+3b+7=76
Numerele'' a+3b+7'' sunt şi în paranteza de la ecuaţia 1. Deci o putem înlocui(paranteza) cu rezultatul(adică 76)
Aşadar: x*76=380
Rezolvi ecuaţia: x=380/76
x=5
sper ca e bine
sper sa o intelegi prin explicatie
  • Utilizator Brainly
2014-10-17T19:50:50+03:00
Ax+3bx+7x=380
x(a+3b+7)=380

2a+6b+14=152 /:2 impartim la 2 si rezulta a+3b+7=76

x*76=380
x=380:76
x=5
3 4 3