Puneți în dreptunghiuri albastre sufixele și în dreptunghiuri verzi prefixele urmatoarelor cuvinte derivate de la cuvântul de bazā indicat: baiat: bāietan, bāiețandru, bāiețaș, bāiețel, bāiețesc, bāiețeste, bāiețoi. bun: bunicel, bunișor, bunuț, a înbuna. roșu: a înroși, înroșire, roșealā, roșeațā, roșior. sat: sātean, sātesc, sāticel, sātuc, sātuleț.

2

Răspunsuri

2014-10-17T16:42:27+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Sufixe pt baiat:an,andru,as,el,esc,oi.Ssufixe pt bun:icel,isor,ut,a; prefixele pt bun:in. Sufixele pt rosu:in,in, prefixele pt rosu:i,ire,eala,eata,ior.Sufixe pentru sat:ean,esc,icel,uc,ulet. sper ca ti-am fost de ajutor. :)
25 4 25
2014-10-17T16:43:46+03:00
Cu sufixe : baietan : an cele care sunt de la baiat sunt. Toate cu sufixe andru , aș , el , esc , ește , oi. , Bun : cu sufixe : bunicel : el , șor , nuț , Cu prtefix a imbuna : îm- Roșu cu prefix a inroși : în , în -de la înroșire , Cu sufixe : eală de la roseala , eață , ior , Sat : cu sufix : ean de la satean , esc de la satesc , icel de la saticel , uc de la satuc , și uleț de la satuleț ... Sper că te-am ajutat !
17 4 17