Răspunsuri

2014-10-17T14:36:33+03:00
a + b = 1187

a:b = 6 rest 130

a = b x 6 + 130 
inlocuim in prima ecuatie si vom avea (in loc de a vom scrie bx6 +130

b x 6 + 130 +b = 1187
grupam  termenii asemanatori si vom avea:
 
7b = 1187 - 130

7b = 1057
b= 1057:7= 151
b=151

a + 151 = 1187
a  = 1187 - 151

a = 1036


2014-10-17T14:49:04+03:00
A+b = 1187
a:b=6.130
Teorema impartirii cu rest
D:I=C,R
D=CxI+R

Folosind teorema il scoatem pe a
a=6b+130

inlocuim in suma
6b+130+b=1187
7b=1187-130
7b=1057
b=1057:7
b=151

a=6*151+130
a=906+130
a=1036