A dat cineva test la romana si toate tipurile de pronume si toate tipurile de articole?
Daca da, ce credeti ca imi poate da? la mne profa e cam sarita de pe fix... mi-a predat vreo 15 lectii in 3 zile , aproape am scris un caiet .. si nu am inteles nimic, vineri dau test. acuma tre sa iau fiecare lectie in parte si am sa incerc sa o inteleg, dar e naspa ... multumesc!

1
profu' meu de romana (un domn foarte de treaba) spune ca trebuie sa fim atenti cu formele pronumelui trebuie sa le stapanim bine mie cel mai greu mi se pare pronumele negativ . a da si ai grija ca atunci cand sta pe langa un subst. si se acorda in gen nr si caz cu acesta devine adjectiv pronominal si are f. s. de atribut adjectival . mult succes si sa rezolvi cerintele textului cu atentie.
multumesc mult.

Răspunsuri

  • Utilizator Brainly
2014-02-25T09:21:36+02:00
Si eu trebuie sa dau test fulger azi cu pronumele,cam toate (cls 7)...nici eu nu prea am inteles,dar daca iti da sa analizezi un pronume,trebuie sa stii prepozitiile in  toate cazurile si vei sti ce caz e,daca sti sa mai pui si intrebarea,ca sa-ti raspunda pronumele respectiv,cica stii sa pui si functia sintactica,asa spune profa...succesc!
buna...din fericire pentru mine azi nu am mai dat test,dam cand terminam toate pronumele....+numeralul...
super pt tne ;) noua ne preda maine numeralul
sper sa scap si eu
printr-o minune:))
:))