Răspunsuri

2014-10-16T19:42:51+03:00
Tractul gastrointestinal superior este compus din: cavitatea bucală, faringe și stomac.În gură, hrana este mestecată și salivată cu ajutorul dinților și a limbii. După ce ajunge destul de omogenă pentru a nu răni esofagul, mâncarea este înghițită, parcurgând întreg faringele până în stomac. În stomac este supusă acizilor gastrici și anumiti este descompusă, nu complet însă.Aparatul digestiv (și sistemul alimentar) este ansamblul de organe responsabil cudigestia alimentelor și eliminarea materiilor ce nu au putut fi digerate. Aparatul digestiv se compune din: tubul digestiv (cavitatea bucală, faringele, esofagul, stomacul, intestinul subțire, intestinul gros, anusul) și
anexele acestui tub (pancreasul, ficatul, căile biliare).

Intestinul subțire digeră mai departe hrana, cu ajutorul glandelor anexe, până la cele mai fine particule, pentru a putea fi transferate în sânge. În cecum sunt digerate ultimele resturi digerabile, ca mai apoi resturile nedigerabile (fecalele) să fie amestecate cu celule și microorganisme moarte și să fie eliminate prin anus.
Organele anexe aparatului digestiv au rol doar în digestie. Acestea sunt ficatulvezica biliară și pancreasul. Ficatul producebila, iar vezica biliară o depozitează și o varsă în tractul gastrointestinal. Pancreasul de asemenea varsă în intestinul subțire bicarbonat și diverse enzime care au și ele un rol important în digestie.
2014-10-16T21:02:43+03:00
Corpul, de forma cilindrica,este ascutit la ambele capete si are 15-25 cm lungime.
Partea anterioara mai subtire rprezinta , orificiul bucal.
Partea posterioara , mai groasa, prezinta orificul anal. Intre cele doua orificii se afala aparatul digestiv.
Sper ca te.a ajutat !