Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-10-16T09:29:48+03:00
După părerea mea, arta are un rol important în educarea tinerilor.Pentru a-mi susține opinia, voi utiliza două argumente ce sper să vă convingă că nu greșesc.Primul argument este acela că prin artă, oamenii învață să-și expună sentimentele. De exemplu, un pictor, atunci când pictează o furtună, poate fi nervos în acel moment, prin realizarea lucrării reușind să-și exteriorizeze sentimentele. Prin artă nu se înțelege doar pictură, muzică, dans, teatru, literatură. Oricare dintre acestea ajută la formarea caracterului și personalității unei persoane, mai ales a tinerilor care astăzi nu prea știu să-și exteriorizeze sentimentele.Al doilea argument se referă la modul de formare al oamenilor, dar la cunoașterea trecutului. Educarea nu constă doar în a ști să scrii, să citești, ci și în a-ți cunoaște trecutul și marii reprezentanți ai țării. De exemplu, o persoană ce nu a vizitat niciodată un muzeu, nu a ascultat niciodată muzică clasică sau nu a citit niciodată creații ale marilor poeți și scriitori nu are același nivel de educație cu una care a citit cel puțin o poezie.În concluzie, arta are un rol în educare tinerilor, unul foarte important, motivele fiind explicate mai sus. A exclude arta din educația unui copil este sinonim cu a exclude educația din creșterea unui copil.Vorbind despre poezie, aceasta face obiectul unor activităţi de sine stătatoare, care vizează în principal dezvoltarea limbajului copiilor preşcolari. În contextul interdisciplinarităţii vehiculate atât de mult în ultimul timp, poezia poate însoţi copiii în orice moment al zilei şi poate fi folosită de educatoare în orice tip şi categorie de activităţi. Chiar şi activităţile matematice pot uza de poezie şi devin mult mai plăcute şi accesibile.

De ce poezia? Pentru că aceasta se adresează în primul rând afectivităţii copiilor, producînd multă plăcere prin rimă şi muzicalitate. O singură strofă bine construită poate
transmite mai multe cunoştinţe decât o întreagă activitate şi poate modela mai mult decât orice sfat sau concluzie moralizatoare prin impresiile şi emoţiile puternice care le generează. Problema apare însă atunci când ai nevoie de o astfel de poezie. Sunt atâtea momente în care cauţi prin culegerile existente o poezie potrivită, cu un anume mesaj, cu un anume conţinut şi nu eşti mulţumit de ceea ce ai găsit.
Multumesc mult !
'cel mai bun', te rog?
Sunt noua pe aici si nu prea stiu . Cred ca am nimerit
iti va aparea la notificari
dar dureaza ceva timp.