Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-10-15T23:11:59+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.

In opinia mea relatia dintre om si natura  de-a lungul timpului a suportat schimbari cu efecte pozitive dar si negative, atat pentru om cat si pentru natura .

In primul rand am putea spune ca omul nu ar exista fara natura deoarece este construit in asa fel incat fara o legatura stransa cu natura el nu ar putea trai. Natura are in componenta sa cele patru elemente vitale pentru om si anume : pamntul aerul apa si focul. Pamantul are rolul de a procura hrana si de a ne oferi un spatiu de locuit , aerul ne ajuta sa respiram, apa are un rol vital pentru organism iar focul adica caldura soarelui face posibila viata pe pamant . Observând acestea ne putem da seama ca natura are o importanta foarte mare pentru noi . De-a lungul timpului relatia dintre om si natura a evoluat , iar omul a invatat cum aceasta ii poate fii de folos  acesta constituind un efect pozitiv al schimbarii relatiei dintre om si natura in decursul timpului . De exemplu omul a descoperit metode de produre a hranei , metode de relaxare cu ajutorul naturii , omul a invatat ca natura poate lucra in favoarea sa iar relatia dintre om si natura astfel consolizandu-se ceea ce a condus la un efect pozitiv si acela de dorinta a omului de protejare a naturii .

  In al doilea rand , relatia dintre om si natura de-a lungul timpului a suferit si schimbari cu efecte negative . Odata cu trecerea timpului din curiozitate si aflandu-se intr-o continua evolutie omul a descoperit ca poate controla natura . Acest lucru fiind posibil datorita modernizarii lumii si aparitia noilor tehnologii . In ziua de astazi omul poate spune starea vremii , poate determina cutremure , a realizat metode de procurare a hranei chiar si fara ajutorul naturii . In timp aceste schimbari vor avea de daunat naturii si vor aduce efecte negative . De exemplu incalzirea globala este o consecinta a incercarii omului de a controla , ce a dus la un dezastru natural .

 In concluzie , de la începutul timpurilor si pana in zilele noastre relatia dintre om si natura a avut de suportat schimbari majore atat cu efecte pozitive si efecte negative ata pentru om cat si pentru natura .

149 4 149