Răspunsuri

2014-10-15T21:00:10+03:00
11+12+...+78 =  \frac{78*79}{2} - (1+2+...+10)
11+12+...+78 =  \frac{78*79}{2}  \frac{10*11}{2}
11+12+...+78=  \frac{78*79-10*11}{2}  
si faci calculul :
11+12+...+78 = 3026 .
6 3 6
2014-10-15T21:01:45+03:00
este vorba de suma Gauss care are formula: n(n+1): 2 pentru sirurile care incep de la 1+2+3 +...+ ...n

in cazul acesta, sirul incepe de la 11 deci va trebui sa scadem sirul de la 1 la 10, adica:

(1+2+3+...+78) - (1+2+3+...+10)= 
78 ·(78+1): 2 - 10 ·(10+1) : 2=

78 ·79:2 - 10 ·11:2=
39·79- 5·11=3081-55= 3026



7 4 7