Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-10-15T20:46:39+03:00
3(x+4)=2(x+17)
3x +12= 2x +34
3x-2x=34-12
x=22
multumesc. ceea ce nu stiu eu este: cand plusul se transform in minus si invers....
minusul in plus.
păi e simplu.Cred că știi că primul pas în ecuație este deschiderea parantezelor,iar al doilea trecerea cunoscutelor într-o parte iar necunoscutelor în alta.În al doilea pas intervine regula.Să știi dacă orice număr ce trece de ,,=” își schimbă semnul invers adică 5x+7=3x-6 ,de aici 7 cînd trece în partea dreaptă, adică peste egal își schimbă semnul adică din +7 în -7.
k. multumesc mult de ajutor.
3(x+4)=2(x+17)
2014-10-15T20:47:35+03:00
3x+3*4=2x+2*17==3x+12=2x+34==3x-2x=-12+34==x=+ 22
== inseamna rezulta ^_^
Mdaaa...cînd am văzut ,,==” mă gîndem că faci program C :D