un avion zboara spre nord cu 200 km pe h si patrunde intr-o zona cu vant puternic care bate spre est cu 100 km pe h. a) incotro ar zbura avionul si care ar fi viteza acestuia fata de pamant daca pilotul nu ar interveni sa orenteze avionul ? b) cum ar trebui sa reorenteze pilotul avionul , astfel incat acesta sa-si continue drumul spre nord? c) care ar fi viteza avionului in acest din urma caz? si desen

1
te rog repede
grabeste-te to rog eu mult
gata :)

Răspunsuri

2014-10-15T20:42:29+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
a) Ar zbura catre NE si viteza ar fi o rezultatna a celor 2 forte reprezentata intr-un paralelogram al rezultantelor fortelor ca cel din desen :) (este si o regula a paralelogramului )
si diagonala o scoti cu pitagora si este rezultanta si ea este viteza adica
√(200²+100²)=100√5 , deci aproximativ 223,60 km/h


b)ar trebui sa in indrepte carte vest ca vantul sa-l aduca inspe est si asfel deviatia sa fie 0 , si sa mearga fara probleme catre nord


c) pai viteza lui ar fi tot ca la punctul ,,a'' , cel putin asa zis eu, fiindca rezultantele sunt in aprti opuse, dar rezultatul lor matematic este acelasi.
cu placere , si scz c-a durat ata, dar am si explicat :)
ms mult , mult mult
:) :D placerea mea
dar cum sa vad desenele?
apesi pe ele