Răspunsuri

2014-10-15T17:57:07+03:00
Intr-o opera lirica mesajul textului poate fi desprins cu usurrinta datorita elementelor de expresivitate artistica ce se imbina intr-o simbioza menita sa transmita trairile eului liric.
Cel mai inteligent răspuns!
2014-10-15T17:57:48+03:00
1. Citești cu atenție textul.
2. În compunere trebuie să-ți exprimi opinia, deci vei folosi măcar de 2 ori persoana I. 
3. Vei spune figurile de stil prezente în text și încerci să le explici puțin.
4. Mnționezi dacă cuvintele sunt folosite cu sens propriu sau figurat și astfel îți dai seama dacă sensul poeziei e figurat sau propriu. De exemplu, să zicem că ai o poezie despre toamnă și în poezia respectivă se subânțelege că e un peisaj de toamnă, nimic mai mult. Atunci sensul poeziei e propriu. În schimb dacă vorbește despre toamna sufletului, sau ceva de genul, e automat sens figurat, iar acolo se vorbește despre un suflet care e pe moarte. 
Trebuie să înțelegi și să citești cu mare atenție textul și atunci îți vei da seama ce semnifică, încearcă să-ți creezi imaginea în minte, să vezi textul. Exersează cât mai multe compuneri. E adevărat că o să-ți ia din timpul liber, dar mai bine să știi să le faci. Dacă mai ai alte nelămuriri îți poți întreba chiar și profesoara de rămână, sunt sigură că o să-ți explice. 
si cum as putea formula incheierea
In concluzie, poți spune că opera are rol de a transmite sentimentele eului liric (si spui care sunt acelea), menționând că sunt mascate de figuri de stil și alte procedee artistice. DAR asta doar dacă e operă lirică(poezie). La narațiune îți fomulezi o concluzie finală și spui în mare parte cam ce ai înțeles tu că vrea să spună acel text....
multumesc
Cu plăcere :D