Răspunsuri

2014-10-15T17:43:20+03:00
                           Toamna

A venit toamna cea frumoasa.Un valde bruma argintie se asterne tacuta peste gradina de o culoare ruginie. Ceata densa tocmai s-a ridicat.Cateva raze de soare discrete mai allunga din frig dar nu are forta sa incalzeasca mediul inconjurator inghetat  pana in aprofunzimile lui.Bruma sacaitoare a toamnei deja a facut primele victime. Cateva plante, cu frunzele ofilite , abia mai rezista. Cu capul aplecat sufera in tacere de pe urma venirii zilelor lui brumar. Ajunsi deasupra dumbravei , nori suri isi poarta tristetea si dispretul in fata naturi. Undeva in coltul gradinii , lanul de porumb cu podoaba zdrentuita tremura la fiecare rasuflare inghetata a vantului.
   Din senin , se porneste un vant nemilos. Brusc , peisajul de toamna ruginit si monoton se transforma intr un camp de lupta. Violenta vantului e atat de mare incat in zborul sau peste natura zmulge din pamanta cate o mica floare. 
  Toate aceste schimbari din natura anunta ca toamna nu mai rezista mult in fata surori ei vitrege , iarna . Aceasta din urma , trimite semne spre pamant despre venirea sa , iar nu peste mult timp isi va revendica regatul , natura intreaga cu tot ce cuprinde ea.