In doua depozite se gaseste cantitatea de 2590 kg de var. Daca din primul depozit se transporta in al doilea 295 kg , atunci cantitatile de var din cele doua depozite devin egale. Cate kilograme de var s-au aflat initial in fiecare depozit?

2

Răspunsuri

2014-02-24T17:57:11+02:00
2590/2=1295
1295-295=1000 in al doilea depozit
1295+295=1590 in primul depozit
1590+1000=2590 in ambele depozituri

3 5 3
2014-02-24T18:14:22+02:00
X(depozit 1)
y(depozit 2)
x+y=2590
x-295=y+295=>y+590=x   din toate astea rezulta ca 2590=2y+ 590 de unde rezulta y 1000 si x 1590