Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-10-15T14:59:38+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
    
a)\,\,(\frac{1}{3} ) ^{-4} * (\frac{1}{3} ) ^{3}=(\frac{1}{3} ) ^{-4+3}=(\frac{1}{3} ) ^{-1}=3  \\  \\ b)\,\, (\frac{2}{5}) ^{-6} *(- \frac{2}{5} ) ^{3}=-(\frac{2}{5}) ^{(-6+3)}=-(\frac{2}{5}) ^{(-3)}=-(\frac{5}{2}) ^{3}= \frac{125}{8} \\  \\  c)\,\, (\frac{1}{5} ) ^{-2} : ( \frac{1}{5} ) ^{-4}= 5^{2}: 5^{4}=5^{(2-4)}= 5^{(-2)}= \frac{1}{5^{2}} = \frac{1}{25}  \\  \\ d)\,\,( \frac{2}{3} ) ^{-5} :( \frac{2}{3} ) ^{-4}=( \frac{2}{3} ) ^{(-5)-(-4)}=( \frac{2}{3} ) ^{(-5+4)}=(\frac{2}{3} ) ^{(-1)}=\frac{3}{2}


1 5 1