Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-10-14T22:31:34+03:00
~"Un prim argument care sustine aceasta ipoteza este urmatorul: Daca esti inteligent poti sa faci mult mai multi bani decat o intreaga comoara/avere. Deoarece inteligenta nu iti poate disparea si nici nu poate fi furata.
Sunt multi oameni care s-au imbogatit pe baza inteligentei fara a primi "averea"  pur si simplu. Inteligenta valoreaza mult mai mult decat orice pe lume. 
Un al doilea argument care sustine afirmatia data,este: Banii nu inseamna totul! Poti fi cel mai bogat om de pe intreg mapamondul...dar asta nu va schimba parerea oamenilor despre tine-si nici tu nu te vei schimba sa devii inteligent daca nu esti. Cu banii nu poti cumpara inteligenta.
In opinia mea aceasta afirmatie este adevarata,deoarece multe cazuri din intreaga lume demonstreaza asta. 
In concluzie sunt de acor cu cele spuse in ipoteza: Inteligenta face mai mult decat o avere". ~

Textul argumentativ> Argumentarea presupune clasificarea unei pozitii fata de o ipoteza data si gasirea modalitatilor de a sustine cat mai convigator punctul de vedere propriu.
O argumentare se structureaza astfel:
a) precizarea pozitiei pe care te situezifata de ipoteza si precizarea liniei de argumentare-enumerarea argumentelor pe care le vei prezenta..
b) prezentarea argumentelor si a surselor pe care te bazezi in sustinerea pozitiei enuntate anterior. In sprijinul pozitiei adoptate poti face apel la:
-date concrete;
-consideratii generale;
-exemple din experienta personala care sa intareasca ceea ce spui;
-citate din studii sau carti pe tema la care te referi
c) enuntarea concluziei(reluarea sintetica a celor spuse si reafirmarea pozitiei pe care ai sustinut-o.

btw,la argumentarea pe care am facut-o eu poti sa o dezvolti pe baza schitei argumentarii unui text :*
Good luck :** 
 

8 4 8