Răspunsuri

2014-10-14T21:36:55+03:00
A+b=84=>b=84-a
b+c=64=>(84-a)+c=64(am inlocuit din ecuatia de mai sus).Desfiintam paranteza:84-a+c=64. Separam termenii cunoscuti de cei cunoscuti si avem:84-64=a-c=>a-c=20=>a=20+c
Acum ultima ecuatie:a+c=34.Inlocuim din ecuatia de mai sus pe a ca sa ramanem intr-o singura necunoscuta sa putem calcula si avem:20+c+c=34=>2c=34-20=14=>c=14:2=7
a+7=34=>a=34-7=27
a+b=84=>27+b=84=>b=84-27=57


este pentru clasa a 5 a
pai si la cls a5-a nu stiti sa scoateti un termen dintr-o adunare/scadere si sa inlocuiti in alta operatie..?
Cel mai inteligent răspuns!
2014-10-14T21:42:53+03:00
2 ori a + 2 ori b + 2 ori c =  84 + 64 + 34
2 ori ( a + b + c) = 182
a + b + c = 182 : 2
a + b + c = 91
c = 91 - 84
c = 7
a = 91- 64
a = 27
b = 91 - 34
b = 57
Verificare : 27 + 57 + 7 = 91
                  27 + 57 = 84
                  57 + 7 = 64
                  27 + 7 = 34


3 4 3