Răspunsuri

2014-10-14T21:22:35+03:00
Intamplator (sau nu) anul acesta ziua in care incepe scoala pica simultan cu ziua de nastere a lui George Bacovia, 17 septembrie 1881. Iubit sau urat de catre elevi,Bacovia ramane cel mai mare poet simbolist roman. Uite cateva lucruri pe care nu le stiati despre Bacovia:1. Numele sau real este George Andone Vasiliu. Pseudonimul, George Bacovia, ar putea avea legatura cu orasul sau natal,bacau, care vine din latinescul Bacovia.2. In anul in care s-au casatorit parintii sai, Dimitrie Vasiliu si Zoe Langa, tatal sau avea 25 de ani, iar mama sa doar 15.3. Era bun la desen, caligrafie, muzica si gimnastica. Desi combinatia este cel putin ciudata, Bacovia canta foarte bine la vioara, dirijand chiar orchestra scolii, se evidentia la gimanstica si a castigat chiar si premiul I pe tara la desen la concursul "Tinerimii romane".4. sia petrecut o noapte inchis in turnul Bisericii Precista din satul natal cand era mic, din neatentia paracliserului. Aceasta intamplare il va inspira sa scrie Amurg Violet.5. Scrie versuri din clasa a III-a gimnaziala (clasa a VIII-a). Unele dintre creatiile lui de atunci apar chiar in volumul Plumb: Ploua, Rar, Sonet, Tablou de iarna, Nevroza.5. In anul in care a scris poezia Plumb (1900), a dat admiterea la scoala militara din Iasi, dar s-a retras dupa un trimestru deoarece nu putea suporta strictetea si disciplina cazona.6. Desi considerat unul dintre cei mai buni poeti romani, Bacovia a luat doar 6,63 la Bacalaureat.7. Se inscrie la Facultatea de Drept din Bucuresti, dar din cauza unui examen pierdut i se anuleaza anul precedent de studii. Se va retrage din facultate si va da tot la Drept, dar la 8. Desi licentiat in Drept, va preda desen si caligrafie. Va mai fi bibliotecar, copist si sef de birou clasa a III-a la Ministerul Muncii.9. Este recunoscut pentru calitatile sale literare inca din timpul vietii, primind un premiu pentru volumul Plumb din partea Ministerului Artelor, un premiu pentru poezie Societatii Scriitorilor Romani (impreuna cu Lucian Blaga) si Premiul National de poezie (impreuna cu Tudor Arghezi).
10. Poeziile lui Bacovia au fost puse pe muzica si interpretate de romani ca Nicu Alifantis, Tudor Gheorghe, Doru Stanculescu etc.facultatea din Iasi. Isi va lua licenta in drept, dar nu va profesa.
  • Utilizator Brainly
2014-10-14T21:22:56+03:00
Nu e curiozitate,dar ii placeau cavourile:)).Mama lui avea 15 ani cand s-a casatorit cu tatal sau.Si nici la bac nu s-a descurcat prea onorabil