CLASA A VIII-A,MANUAL CULTURA CIVICA EDITURA CORINT PAG.12

1)In tara noastra populatia majoritara este cea romana,in timp ce grupuri,precum maghiarii,germanii,romii sau tatarii sunt in minoritate.
•Dati si voi exemple de minoritati etnice.
•Identificati si alte grupuri minoritare,tinand cont de religie si de rasa
2)Considerati ca,in Romania,minoritatile se bucura de drepturile garantate majoritatii?Explicati!

1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-10-15T02:33:40+03:00
1)In tara noastra populatia majoritara este cea romana,in timp ce grupuri,precum maghiarii,germanii,romii sau tatarii sunt in minoritate.
•Dati si voi exemple de minoritati etnice in Romania: italieni, sarbi, bulgari, rusi, evrei, slovaci, ucrainieni, polonezi etc.
•Identificati si alte grupuri minoritare,tinand cont de religie si de rasa: de religie (tatari, turci, evrei, unguri, italieni) de rasa (tarari, turci)
2)Considerati ca,in Romania,minoritatile se bucura de drepturile garantate majoritatii? Explicati!  In general, in Romania sunt respectate drepturile minoritatilor si nu doar atat; in anumite zone, minoritatile au mai multe drepturi decat majoritatea romana. Minoritatilor li se acorda din oficiu un loc in Parlamentul Romaniei, in plus li sa acordat dreptul de a avea partide minoritare (ungurii, turco- tararii, germanii) si de asemenea au anumite privilegii cu privire la invatamantul pre universitar si universitar.
14 4 14