Răspunsuri

2014-10-14T18:54:01+03:00
A) 12*a+12*b-24=12*(a+b-2)
b) 8a+8b+8c-12=4*(2a+2b+2c-3)
c) 14*(x+y)-5*(x+y)=(x+y)*(14-5)=(x+y)*9

Regula este scoaterea factorului comun.
a*b+a*c=a*(b+c)
ca de exemplu la a) 12 este era numarul comun
in paranteza a ramas ceea ce a ramas dupa impartire adica 12*a:12=a; 12*b:12=b si 24:12=2
scz Camytza2003 trebuia sa iti dau tie cel mai bun raspuns tu mi-ai explicat mai bine sccccccccuuuuuuuzzzzzzzzzzeeeeeeeeeee!
Multumesc...Nu e nici o problema.Eu nu am facut decat sa te ajut.Pentru asta e facut acest site,pentru a ajuta nu pentru a obtine puncte
multumesc
Cel mai inteligent răspuns!
2014-10-14T19:10:42+03:00
A) 12 * a + 12 * b - 24 
=12(a+b-2)

b) 8a +8b + 8c - 12
=4(2a+2b+2c-3)

c) 14 * ( x + y ) - 5 * ( x + y )
=(x+y)(14-5)
=9(x+y)
auzi am mai vrea ceva imi spui si mie care este regula asta ca nu o inteleg . Multumesc
te rooooooooooooggggggg