Variabilele a,b,c de tip intreg , pot fi initializate cu oricare nr N impare distincte.Stiind ca c este divizor a lui a , iar b nu este multiplu a lui c , care dintre urmatoarele expresiii are val 1 ?
a) !(a%c!=0) || !(b%c!=0)
Acesta e raspunsul dar vreau justificat pentru ca nu am inteles

1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-10-14T18:52:57+03:00
Salut! Zice ca c este divizor a lui a, daca il imparti pe a la c se va impartii exact si nu va fi diferit (!=) de 0 deci raspunsul nu e corect. A doua b%c!=0 este adevarata pentru ca spune ca b nu este multiplu lui c => ca b<c deci b impartit c va fi 0,ceva diferit (!=) de 0. Poti sa pui si restul variantelor?
Da ,dar daca prima nu e corecta si a doua e corecta cum are valoare unu ?
Aaa, si semnu exclamarii din fata fiecarei paranteze ce face ? adica daca dintro paranteza imi da 0 diferit de 0 dar daca am semnu exclamarii in fata parantezei nu imi da 0 = 0 ? sau zic o prostie ? :)
dintr-o
Deci in primu rand a%b=cu restu impartiri, de exemplu 3%2=5(3/2=1,5). Semnul "||" = "sau" deci trebuie sa fie doar una corecta pentru a avea valoarea 1. Semnul "&&" = "si" in cazul lui ambele sau cate sunt trebuie sa fie adevarate. Intre parenteze pui de exemplu if(x==1) cand vrei sa verifice daca varibila x e egala cu 1 sau if(x!=1) daca vrei sa verifice daca varbiabila x e diferita de 1.
Aha mersi mult :)