1) Adina a citit jumatate dintr-o carte si mai de citit inca 48 pagini.
a Cate pagini are cartea?
b In cate zile termina de citit cartea, daca in fiecare zi citeste acelasi numar de pagini?

2) Un biciclist parcurge un traseu in trei zile. In prima zi merge de dimineata 16 km si dupa amiaza cu 5 km mai multi, in a doua zi cu 7 km mai putini decat in dupa -amiaza primei zile , iar a treia zi cu 32 km mai putin decat in primele doua zile la un loc. Cati kilometri a avut traseul parcurs de biciclist?

2

Răspunsuri

2014-10-14T17:00:19+03:00
Prima ta problema am impresia ca are lipsa ceva !!! a doua .....16 km dimineata +5km dupa amiaza egal 21 km in prima zi <<<< 21 -7 egal14 km in a doua zi<<<<< 37+14 egal 51...51-32 egal 19 km in a treia zi <<< 37+14+19 egal 70 km parcursi in total !
2 1 2
2014-10-14T17:02:49+03:00
1 a) 48x2=96
    b)96:2= 48 ,96:3=32 ,  96:4=24 , 96:6=16 , 96:8 =12

2 dupa amiaza 16+5=21
   a doua zi  21-7=14
 a treia zi  (16+21+14)-32=19
La prima nu a invatat inmultirea si impartirea
16+21+14+19=70 km in total
48+48=96
vad ca sunt rezolvari diferite !te/as ruga daca se va rezolva in clasa problema a doua sa ne si spui care rezolvare a fost corecta !!