Răspunsuri

  • Utilizator Brainly
2014-10-13T21:23:13+03:00
Îți dau toate trăsăturile si planul ca sa te descurci singura si sa înțelegi.
   1.Genul liric cuprinde toate operele in care autorul isi exprima gandurile si sentimentele in mod direct prin intermediul figurilor de stil si a imaginilor artistice .
   2.Este in versuri.
   3.Este prezent eul liric , reprezentat de marcile lexicogramaticale :
a)pronume de persoana I sau a II-a sau adj. pronominale de persoana I sau a II-a
b)verbe de persoana I sau a II-a
c)vocative d)interjectii etc.
   4.Sunt prezente elementele de prozodie(masura , rima , ritm)
5.Modul predominant de expunere este descrierea , cateodata impletita cu monologul liric .       Si acum planul :
   1.In opinia mea , Poezia "X" de Y este o opera lirica intrucat autorul isi exprima gandurile si sentimentele in mod direct prin intermediul eului liric , al figurilor de stil si al imaginilor artistice.
   2.In primul rand/Pe de o parte , se observa prezenta eului liric , evidentiat prin marcile lui lexicogramaticale : (dai exemple din text) . De asemenea , sunt prezente imaginile artistice : (dai exemple din text) si figurile de stil : (dai exemple din text).
   3.In al doilea rand/Pe de alta parte , sunt prezente elementele de prozodie : (dai exemple) . La fel , modul dominant de expunere este descrierea , impletita cu monologul liric .
   4. In concluzie , prin toate argumentele aduse mai inainte , am demonstrat ca poezia "X" de Y este o opera lirica.E un copy paste de la un raspuns de al meu . A ajutat o groza de oameni . Sper sa nu fie exceptie. Te descurci tu , ca stiu ca esti fata desteapta.
Comentariul a fost şters
Comentariul a fost şters
Multumesc frumos!
Comentariul a fost şters
nb :*