Răspunsuri

2014-10-13T19:58:14+03:00
Ma trezesc odata cu cintecul cocosului. Realizez ca traiesc intr-o casa de lemn cu mai multe incaperi mici. Mama mi-a lasat niste brinza si o felie de piine la bucatarie. Sint singura acasa. Parintii au plecat la cimp- asta stiu sigur.
Ma imbrac intr-o rochie gri care-mi ascunde toate formele femenine, deoarece este o rusine sa-ti arati sinii si coapsele. Privesc in oglinda- sint eu: somnoroasa cu buze rosii si ochii larg deschisi.
Ies din casa. Afara sta un miros insuportabil si dupa ploaie s-a instalat o groaznica mizerie. Porcii vecinului alearga prin asa-numita strada. Gainele distrug parcelele cu flori ale mamei. Cred ca din nou voi primi o palma de la tata.
Ma apropii de scoala. Un castel sumbru, avind un clopot atirnat la usa. Eu intru. Ma asez la locul meu si lung privesc in geam. In incapere pare mai frig decit afara. Desigur, e toamna afara. 
A intrat si profesoara. Fetelor nu li see permite sa aiba lectii cu profesori barbati- nu e etic. Profesoara ne arata acul si ata. Eu sint cea mai inutila din eleve. Ele sint bune la croseta si arta acului, de asemenea la dansuri.
Eu ies pe furis si ma indrept spre clasa baietilor. Mi-ar placea sa invata aritmetica, insa barbatilor le plac femeile care nu gindesc, ci nasc copii si lucreaza acasa. Acum profesoul le arata un exercitiu si eu in minte il rezolv mai repede decit intreagaclasa de baieti. 
Poate peste secole asa fete ca mine vor fi apreciate.
Dupa o lunga apsenta din clasa, primesc mustrare de la profesoara si o scrisoare parintilor. Azi voi primi doua palme de la ambii parinti.