Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-02-23T18:54:20+02:00
Sfintele Taine sunt cele mai rumoase evenimente din viata unui crestin. Ele ne ajuta sa ne curatam de pacate si sa fim mpacat atat sufleteste cat si trupeste. Sf. Taine sunt de asemenea actiunile care dumnezeu le i-a in calcul la marea judecata . Aceste sfinte taine sunt in numar de sapte si se incepe cu sf Taina a botezului in care copilul se boteaza si primeste un inger pazitor. Acest Inger pazitor sta alaturi de om pana acesta se va indeparta de el facand fapte rele. (Iti dau un sfat daca vei scrie de mana iti va lua mult mai mult :) te-ai prins ?MA rog...) Taina Mirungerii 
Taina Mirungerii este lucrarea sfanta, instituita de Hristos, prin care cel botezat se impartaseste de darurile Duhului Sfant, pentru sporirea si intarirea in viata duhovniceasca.

Aceasta Taina se savarseste in timpul oficierii Tainei Botezului, imediat dupa scoaterea pruncului din apa. in Biserica Ortodoxa administrarea acestei taine se face odata cu slujba Botezului, pentru a-i oferi celui botezat - chiar prunc fiind - darurile lucratoare ale Duhului Sfant. in Biserica Catolica aceasta Taina se numeste „confirmare" si se administreaza la 14 ani, considerandu-se ca atunci adolescentul crestin este constient de Taina pe care o primeste.
si alte 7 taine care sunt la fel de importante
va rog datimi si mie un multumesc la orice comentariu ca nam decat un punct va rogg mult