Redacteaza o compunere, de 15-25 de randuri , in care sa demonstrezi ca poezia Poveste sentimentala de Nichita Stanescu apartine genului liric>
In compunere , trebuie:
- sa formulezi argumente in favoarea incadrarii textului in genul liric;
- sa-ti exemplifici argumentele, valorii textului dat;
- sa ai un continut adecvat cerintei;
- sa respecti limitele de spatiu indicate.

1

Răspunsuri

2014-10-13T00:23:00+03:00
Poezia ''Poveste sentimentala'' de nichita stanescu apartine genului liric deoarece autorul isi esxprima gandurile.sentimentel,aspiratiile in mod direct !
un prim argument este ca poezia este alcatuită din 18 versuri și nu are strofe; pro­zodia este modernă. Prima secvență (versurile 1-4) îi prezintă pe cei doi tineri aflați sub semnul eternului Eros: „Pe urmă ne vedeam din ce în ce mai des. Eu stăteam la o margine-a orei, tu - la cealaltă, ca doua toarte de amforă."
Discursul liric se constituie în jurul a doi poli („eu" și „tu") care îi reprezintă pe cei doi tineri aflați într-o benefică stare de grație decurgând din iubire. Împreuna, ei alcătuiesc unitatea, acel Unul după care tânjeste poetul. Prima locuțiune adverbială a textului („Pe
urmă") fixează clipa de excepție când începe un nou timp; această clipă poate fi ziua Creației, nașterea Evei mitice din coasta lui Adam, sau oricare altă secvență a timpului etern.
in concluzie comform spuselor celor de mai sus afirm ca poezia apartine genului liric