Cum se rezolva aceasta problema ? Imi spuneti va rog frumos ? Un calator parcurge un drum in 3 zile. In prima zi , el parcurge 1 pe 3 din drum , a doua zi parcurge 1 pe 4 din drumul ramas, iar a treia zi face ultimii 18km. Ce lungime are drumul ?

2

Răspunsuri

2014-02-23T16:43:09+02:00
1/3*x+1/4*1/3+18=x
O amplifici pe prima cu 4=>5x/12+18=x
Amplifici ecuatia cu 12=>5x+216=12x=>7x=216
Rezolvi tu de.aici
2014-02-23T16:45:33+02:00
I 1/3 *d
   rest r1=2/3 d
II 1/4 *r1
  rest r2=3/4 *r1=18 km
⇒ r1=18*4/3=24 km
    24 km= 2/3 d ⇒d=24*3/2=36 km
verificare I= 36/3=12 km
                 rest=24 km
             II= 24/4=6 km
             III= 24-6 km=18 km