Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-10-12T16:22:45+03:00
A=9radical din 3
A=l patrat radical din 3/4
9 radical din 3=l patrat radical din 3/4
9 radical din 3*4/radical din 3=l patrat(se reduc radicalii si o sa avem:)
9*4=l patrat
l patrat=36
l=radical din 36
l=6
P=3*6
P=18
um...scuze dar nu am inteles exact,de ce ai facut 9 radical din 3*4/radical din 3=l patrat , adica...cum ti-a dat ori 4?
pai aveam ecuatia a doua/4 si am trecut 4 ala in partea cealalalta si sti tu ca se trece cu semn schimbat
folesesti proprietatiile fractiilor x/y=z/c => x*c=y*z
o da,multumesc.
2014-10-12T16:24:19+03:00
A=l^2√3/4
9√3=l^2√3/4
l^2√3=36√3   | :√3
l^2=36
l=√36
l=6
P=3*l
P=3*6
P=18

P.S. l^2 este l la puterea a2a , / este impartire  ,iar | :√3 imapartim in ambele parti cu √3 

3 3 3