Răspunsuri

2014-10-12T14:14:27+03:00
 \frac{2}{ \sqrt{3}+1+| \sqrt{3}-2|  } =
Prima dată, | \sqrt{3}-2|=- \sqrt{3}+2,deoarece  \sqrt{3}=1,73, deci  \sqrt{3} <2, și cum modulul trebuie să fie mereu ≥ 0 ⇒ || \sqrt{3} -2|=- \sqrt{3}+2 (numărul iese din modul cu semn schimbat).Atunci,ecuația ta devine: \frac{2}{ \sqrt{3}+1+(- \sqrt{3}+2 )}  \frac{2}{ \sqrt{3}+1- \sqrt{3}+2}  \frac{2}{1+2}  \frac{2}{3}  
Sper că te-am lămurit!
Ești sigură că l-ai transcris bine?
da
Păi,nu știu ce să zic,mie îmi dă 2/3,ți-am explicat de ce.
linia de fractie este doar la 2 pe radical 3 +1
A, ok, deci atunci \frac{2}{ \sqrt{3}+1} + | \sqrt{3} -2|=\frac{2}{ \sqrt{3}+1} -\sqrt{3}+2