Răspunsuri

  • Utilizator Brainly
2014-10-11T19:39:06+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Iti dau planul , o sa te descurci singura de acum .
Sa incepem cu trasaturile , fara de care nu poti alcatui o compunere :
1.Genul liric cuprinde toate operele in care autorul isi exprima gandurile si sentimentele in mod direct prin intermediul figurilor de stil si a imaginilor artistice .
2.Este in versuri.
3.Este prezent eul liric , reprezentat de marcile lexicogramaticale :
a)pronume de persoana I sau a II-a sau adj. pronominale de persoana I sau a II-a
b)verbe de persoana I sau a II-a
c)vocative
d)interjectii etc.
4.Sunt prezente elementele de prozodie(masura , rima , ritm)
5.Modul predominant de expunere este descrierea , cateodata impletita cu monologul liric .

Si acum planul :
1.In opinia mea , Poezia "X
" de Y este o opera lirica intrucat autorul isi exprima gandurile si sentimentele in mod direct prin intermediul eului liric , al figurilor de stil si al imaginilor artistice.
2.In
primul rand/Pe de o parte , se observa prezenta eului liric , evidentiat prin marcile lui lexicogramaticale : (dai exemple din text) . De asemenea , sunt prezente imaginile artistice : (dai exemple din text) si figurile de stil : (dai exemple din text).
3.In al doilea rand/Pe de alta parte , sunt prezente elementele de prozodie : (dai exemple) . La fel , modul dominant de expunere este descrierea , impletita cu monologul liric .
4. In concluzie , p
rin toate argumentele aduse mai inainte , am demonstrat ca poezia "
X" de Y este o opera lirica.Pentru cei care sunt gata sa apese butonul "raporteaza abuzul" , sa nu credeti ca e copiat de pe alte site-uri pt. ca e copiat de la raspunsul MEU si a fost scris de mine.
2 5 2