1 kg de portocale este cu 2 lei mai scump decat 1kg de mere.Afla pretul merelor si al portocalelor , stiind ca 15 kg de mere si 4 kg de portocale costa, in total ,122 lei. Cate kg de mere pot fi cumparate cu 50 lei? Ce rest se va obtine? Cate kg de portocale pot fi cumparate cu aceeasi suma? Ce rest se primeste la casa?

2
de ce nu pot sa rasp la intrebare?

Răspunsuri

2014-02-23T11:38:55+02:00
4x2=8
122-8=114
15+4=19
114:19=6 lei un kg de mere
6+2=8 lei kg de portocale
50:8=6r2
rest 2 lei
2014-02-23T12:57:26+02:00