Elevii clasei a lll a au plantat 53 de pomi de fructiferi:mei si pere.Numarul merilor este cu 13 mai mare decat cel al perilor .cati meri si cati peri au plantat copiii ?? cu judecati daca se poate .

2
53-13=40 40:2=20 (peri )
Si merii ii afli adunand nr perirol cu 13 :) ( 20+13= 33)

Răspunsuri

2014-02-23T11:13:08+02:00
|_______|_13_||_______| meri+pere =53

|_______|_13_| meri
|_______| peri

se observa ca in cazul merilor primul segment este egal cu cel de dedesubt plus 13

Peri+peri+13=53
2xperi=53-13
2x peri=40
peri= 40:2
peri=20  deci fiecare bucatica de segment este 20

Meri=20+13=33

Verificare:
20+33=53 Adevarat

2014-02-23T11:24:59+02:00
53-13=40    40:2=20    peri
20+13=33 de meri