Redactează o compunere , de 10 sau 15 rânduri , în care , pornind de la informaţiile din textul dat , să prezinţi o întâmplare imaginară care ar putea avea loc în drumul spre Polul Nord .

Întodeauna omul a dorit să exploreye locuri noi , să ajungă acolo unde nimeni nu a mai fost înaintea lui . Dorinţa de a ajunge la Polul Nord s.a strecurat în mintea a numeroşi oameni , dar puţini sunt aceia care şi.au transformat visul în realitatea . Cel care a reuşit să îndeplinească pentru prima dată acest vis a fost exploratorul Robert Peary . Acesta este considerat a fi primul om care a ajuns la Polul Nord . La 6 aprilie 1909 , acesta , împreună ca asistentul Matthew Henson şi patru eschimoşi , ajung la ceea ce au stabilit ei că ar fi Polul Nord . Câteva decenii mai târziu , s.a descoperit că expediţia a ajuns la 48 km distanţa de ţelul său . Oricum , sunt primii care au ajuns cel mai aproape de Polul Nord .

1

Răspunsuri

2014-02-22T21:51:07+02:00
Heii , heii.. :) Aici totul tine de imaginatie, deci poti sa incepi si tot la fel ca un textul dat : Intodeauna mi-am dorit sa ajung la polul nord , sa fiu prima care o sa ajung acolo , iar toata lumea o sa vobeasca despre mine . Totul a inceput de cand eram mica , imi doream foarte mult sa ajung la Polul Nord , iar acum cu ajutorul studiilor o sa ajung la Polul Nord ...si de aici cred ca te descuri. Si la final spui ca ai ajuns , si ai descoperit foarte multe lucruri noi , de care era sigura ca o sa le intalnesti o data ! Repet , aici doar imaginatia conteaza , lasa-ti imaginatia sa zboare . Bafta ! :*
10 4 10